کنکور و پایگاه کنکور و کنکورچی و مشاوره کنکور و کارنامه نفرات برتر کنکور و مصاحبه با نفرات برتر کنکور و فیلم های آموزشی کنکور

روش مطالعه ی مبحث شناساگرهای اسید و باز

 روش مطالعه ی مبحث شناساگرهای اسید و باز

konkurchi147.png (430×290)

اسیدها و بازها دو دسته ی معروف از مواد شیمیایی را تشکیل می‌دهند که کنار مواد خنثی خود نمایی می‌کنند اسید ها معمولا ترش مزه اند و در ابتدای فرمول شیمیایی آنها  یک یا دو اتم هیدروژن وجود دارد برای مثال سولفوریک اسیدH2SO4   بازها نیز مزه ای تلخ دارند و در انتهای فرمول شیمیایی آنها یک یا چند گروه هیدروکسید OH وجود دارد برای مثال سدیم هیدروکسید NaOH  و نام دیگر این مواد بازی ، مواد قلیایی است. از اسید های خوراکی می توان سرکه ، افشره پرتقال و افشره گوجه فرنگی و حتی نوشابه های گازدار و یا آب باران را نام برد .و از باز ها ی آشنا می توان صابون ،آب دریا ، شیر منیزی ، پاک کننده ها و مایع سفید کننده را نام برد حتی مایع درون پوست پرتقال نیز یک باز به شمار می آید . برای شناسایی اسید ها و باز ها روشهای متفاوتی وجود دارد :

روش اول : برخی از بازها و اسید های خوراکی را با توجه به مزه آنها می توان از هم تشخیص داد.

روش دوم:استفاده از شناساگر ( معرف ) ها ، شناساگرها مواد طبیعی یا شیمایی هستند که با تغییر رنگ خود در محیط اسیدی و در محیط بازی این دو دسته از مواد را از یکدیگر متمایز می سازنند.

شناساگر های طبیعی : در گذشته از عصاره گل یا  میوه گیاهان برای شناسایی اسید ها و بازها از یکدیگر استفاده می کردند.مثلا از عصاره کلم سرخ ، گلبرگ های گل بنفشه ، گلبرگ های گل سرخ  ، که آنها را روی یک قطعه ای از یک کاغذ کشیده تا قرار گیرد  و با پاشیدن مقداری از اسید یا باز تغییر رنگ ایجاد می شد که این عامل شناسایی مواد از یکدیگر بود.

برای مشاهده بقیه به ادامه مطلب رجوع کنید…

دانلود + ادامه مطلب

دی وی دی های مهندس دربندی
دی وی دی های مهندس در بندی
به ما امتیاز بدهید